Aperol Spritz


Recepty, tipy a nonstop rozvoz ingrediencí pro přípravu tohoto míchaného nápoje.

Likér Aperol vznikl kolem roku 1919 v italském městečku Padua. Nejznámější je jako míchaný drink Aperol Spritz. Ten se jako takový proslavil až v 50. letech 20. století, kdy vznikl jako svěží úprava na tehdy populární mix bílého vína se sodou.

Ingredience
40ml aperol
80ml prossecco
20ml soda
30ml pomerančová šťáva
led
plátky pomeranče dle chuti

Postup
Nejprve naplníme sklenici ledem, poté vymačkáme šťávu z půlky pomeranče. Přilijeme panáka aperolu, zjemníme sodou, promícháme a sklenici následně doplníme prosseccem. Dosyta.
Větší množství tohoto suchého vína skvěle ladí se sladkostí pomerančové šťávy. Ozdobíme několika plátky šťavnatého pomeranče, který doporučujeme k nápoji přikusovat. Pomerančová exploze.

Původní receptura: 40ml aperol, 60ml prossecco, 20ml soda, plátek pomeranče, led.
125 
-16%
714  599 
-14%
724  625 
-10%
737  666 
-10%
667  599